Onderhoud

 
Bij Caravancentrum Berkenbosch geen verrassingen
Wij kunnen samen met u een kostenplaatje maken, voordat u uw onderhoudsbeurt bij ons laat uitvoeren. Zodoende komt u nooit voor verrassingen te staan. U bepaalt welke werkzaamheden uitgevoerd mogen worden. 
 
Overzicht actuele tarieven BOVAG onderhoud
 
 
 
*) Genoemde prijzen zijn exclusief eventueel te vervangen onderdelen.
Samen met de milieutoeslag en de toeslag voor klein materiaal (remmenreiniger, smeermiddelen, etc.)  bedraagt de meerprijs
€ 25,-.
Er wordt een gaskeuringscertificaat afgegeven. Hiervoor wordt € 5,00 berekend.
Bij de onderhoudsbeurten voor de caravan worden altijd de flensmoeren van de remtrommels vervangen  (fabrieksvoorschrift). Dit zit niet bij de prijs in berekend.
Eventuele extra reparaties en vervangingen worden uitsluitend uitgevoerd na overleg en goedkeuring.
 
 
 
 
 
Toelichting hoofdpunten onderhoud
 
Grote beurt: (uitgevoerd volgens BOVAG norm.)
Wij adviseren u om het jaar een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Hierbij wordt alles van de caravan (onder, boven, buiten en binnen) gecontroleerd.
 
Kleine beurt:(uitgevoerd volgens BOVAG norm.)
Na het uitvoeren van deze onderhoudsbeurt kunt u weer veilig en verantwoord de weg op.
 
Vochtbeurt: (uitgevoerd volgens BOVAG norm.)
Bij een vochtbeurt wordt uw complete caravan gecontroleerd op inwerkend vocht. Hiervoor hebben wij speciale apparatuur. Het is verstandig dit elk jaar te doen om grote vochtschades te voorkomen. Mocht er vochtschade zijn, dan bent u er nog vroegtijdig bij en voorkomt u grote schades. 
                    
 
                                                     
 
Caravan fabrikanten nemen op dit punt ook geen risico. Voor het behoud van de waterdichtheidsgarantie eisen zij van de bezitter dat deze zijn kampeermiddel jaarlijks door ons op vochtinwerking laat controleren.

Uit discussies in forums en nieuwsgroepen blijkt dat niet iedereen is overtuigd van de noodzaak om regelmatig een vochtmeting uit te voeren. Vooral als de garantie van de caravan is verstreken voelt menigeen er niets voor om nog extra kosten te maken.

Wat echter niet uit het oog mag worden verloren is de zorgplicht die u als eigenaar heeft. Vrijwel elke caravanverzekering heeft een uitsluiting van aansprakelijkheid in de poliswaarden indien het verzekerde object niet goed is onderhouden. Het is dan ook maar zeer de vraag of een vochtschade aan een kampeermiddel dat jaren geen onderhoud heeft gehad zal worden vergoed. Vooral bij langzaam inwerkend vocht kan de schade al groot zijn voordat u er zelf iets van merkt. Alleen door een vochtmeting kan er, voordat er een zichtbare lekkage is, geconstateerd worden dat er vocht binnendringt. 
 
 
Packkeuring: (uitgevoerd volgens FOCWA norm.)
Periodieke Aanhangwagen en Caravankeuring, kortweg, Pack. Dit kunt u doen wanneer u wilt weten hoe de technische staat is van de caravan. Dit is een controle. Er worden geen werkzaamheden voor u uitgevoerd. Na de packkeuring kunt u zelf kiezen welke werkzaamheden u wilt laten uitvoeren.
 
Aankoopkeuring:
Bij de aankoopkeuring worden vitale onderdelen van een caravan gekeurd. U krijgt een lijst waarop alles vermeld staat wat u in de directe toekomst aan onkosten kunt verwachten. Wij adviseren dit  voor mensen die bij een particulier een caravan willen kopen en meer inzicht willen hebben over de staat van de caravan. Desgewenst geven wij advies over de prijs/kwaliteit verhouding van de caravan.
 
Bandenkeuring:
Gratis controle van uw banden op leeftijd, haarscheuren, canvasbreuk e.d.
 
 

  

Nieuws
 

 _______________________________

Volg ons ook op:

  

_______________________________
 
 Agenda
_______________________________
 
Adres
Caravancentrum Berkenbosch
Zutphenseweg 98
7211EE Eefde
Tel.: 0575 540540