Over onszelf

 
 
Caravancentrum Berkenbosch
van verleden tot heden
 
 
De oorsprong van caravancentrum Berkenbosch ligt in Gorssel. Sinds 1970 had de heer G.R.W. Kluin in Gorssel een caravancentrum aan de Deventerweg. Hans Berkenbosch, chef werkplaats bij garage van den Berg (nu Brinks) nam het bedrijf van hem over in 1977.
De handel in en het onderhoud van caravans groeide onstuimig waardoor het nodig was uit te kijken naar een grotere bedrijfsruimte. In 1980 kocht hij het pand van de voormalige Zegro busmaatschappij van de heer Elskamp (die het kort daarvoor van de Gelderse Tramwegen had gekocht) aan de Zutphenseweg.
 
Caravancentrum Berkenbosch (1982)
Berkenbosch Caravans anno 1982
 
Het pand stond in 1980 al enige tijd leeg. Na een ingrijpende verbouwing in 1990 waarbij de werkplaats en showroom aanzienlijk werden vergroot, ontstond een voor die tijd modern bedrijf.
In 1995 werd de bedrijfsvorm gewijzigd. Hans Berkenbosch bleef tot 1995 betrokken bij het bedrijf. Toen werd het bedrijf overgenomen door de toenmalige chef werkplaats W. Hendriksen. In 2000 werd Henk Vedder mede-eigenaar van het bedrijf; hij was sinds 1991 werkzaam bij Berkenbosch. In 2005 nam hij het aandeel van Hendriksen over en zette Henk Vedder het bedrijf voort onder de naam Caravancentrum Berkenbosch.
 
Caravancentrum Berkenbosch (1990)
Berkenbosch Caravans anno 1990

De komst van de rondweg om Eefde maakte het onzeker of het bedrijf op de bestaande locatie kon worden voortgezet. Vanaf 2000 vonden er gesprekken plaats over verplaatsing van het bedrijf.
Henk Vedder kocht in 2007 de panden. Door de lopende gesprekken bleef noodzakelijk onderhoud en modernisering en investering achterwege, zolang er geen duidelijkheid was over de toekomst. Nu de definitieve plaats van de rotonde in de Zutphenseweg is vastgesteld kunnen plannen voor verbetering en modernisering van Caravancentrum Berkenbosch weer op tafel komen.
 
Carancentrum Berkenbosch (heden)
Berkenbosch Caravans anno nu

Met gemiddeld acht medewerkers worden caravans en campers onderhouden, gerepareerd en verkocht. Als dealer van Bürstner, Caravelair, is er een ruime keuze in nieuwe caravans en occasions.
 
Caravancentrum Berkenbosch (heden)
Berkenbosch Caravans anno nu
 
 
Nieuws
 

 _______________________________

Volg ons ook op:

  

_______________________________
 
 Agenda
_______________________________
 
Adres
Caravancentrum Berkenbosch
Zutphenseweg 98
7211EE Eefde
Tel.: 0575 540540